UREĐENJE VRTA, HORTIKULTURA, VRT, NAVODNJAVANJE.

btr
10a Vrtna staza od betonskih opločnika Semmelrock

Osim zelene trave i bilja, dušu svakog vrta čini  i mnoštvo sitnih ali i krupnih detalja koji nam ispunjavaju naše osobne potrebe u vrtu i čine onu razlikovnu jedinstvenost i osobnost koja nam grije srce pri pogledu na naš vrt.

Postavljanje vrtnih rubnjaka

Ugradnja vrtnih rubnjaka Herbadesign visine 11 cm pri izradi cvjetne gredice.

Izgled cvjetne gredice sa ugrađenim vrtnim rubnjacima Herbadesign visine 11 cm.

 

Vrtni rubnjaci metalni Herbadesign – u antracit boji ili pocinčani.  Lako se i brzo postavljaju. Pogledajte uputstva: Inovativni trajni vrtni rubnjaci Herbadesign u vaše vrtove donose novi moderni dizajn. Oni nam pomažu uredno I lako odjeliti stazu od travnjaka, travnjak od cvijetne gredice te omogućiti igru raznim linijama I oblicima malčiranih površina kamenčićima u raznim bojama, borovom korom ili slično.

Upute za postavljanje vrtih rubnjaka možete preuzeti ovdje.

VAŽNO – Pronađite Herbadesign vrtne rubnjake u Pevex centrima!

Popločenje opločnicima i betonskim pločama

Betonski opločnici su složeni i prilaz je gotov.

Popločenje opločnicima – Opločnici se postavljaju na nabijenu posteljicu i sloj sitnog drobljenca ili na betoniranu površinu ljepljenjem. Trajni su i  lijepi. Obično se koriste za parkirališta.

Popločenje betonskim pločama – to su ploče dim 40x40x5 ili 50x50x5cm. Postavljaju se na podlogu nabijenog tucanika. Obično se koriste za vrtne staze.

Izrada vrtnih staza

Izrada vrtne staze od šljunka – to je tipična meka vrtna staza koja se postavlja na podlogu nabijenog tucanika i prekriva slojem od cca 4 cm prosijanog drobljenca. Oivičena je obično trajnim i čvrstim metalnim vrtnim rubnjacima Herbadesign.

Vrtna staza od malih travnih rešetki Herbadesign ispunjenih kamenim drobljencem.

Izrada vrtnog jezerca i postavljanje fontana

Vrtno jezerce i fontana – Vrtno jezerce i vrtna fontana neophodni su element osjetilnog vrta gdje je žubor vode značajan doživljaj uz boje i mirise cvijeća i bilja.

Travne rešetke Herbadesign – za parkirališta, staze i pokose. Imaju utore za umetanje cijevi za štedljivo podzemno navodnjavanje. To je jedino izvedivo navodnjavanje u područjima gdje su u ljetno vrijeme niski tlakovi u gradskoj vodovodnoj mreži.

Vrtno jezerce sa obrubom od pločastog kamena i gredicom mirisnih trajnica uz njega.

Ban centar, postava male travne rešetke Herbadesign.

Izrada vrtnih klupa, ognjišta, pješčanika te drvenih nadstrešnica

Vrtne klupe, ognjište, pješčanik za djecu, drvene nadstrešnice – Vrlo česti i potrebni elementi u korisnom vrtu, gdje se često boravi, a djeca se neometano igraju u blizini svojih roditelja.

Izgrađena drvena nadstrešnica pored Zagreba.

Postavljanje cvjetnih žardinjera i povišenih gredica

Cvjetne žardinjere kamene i metalne – Za vizualnu barijeru prema vašem intimnom prostoru na balkonu ili terasi postavljamo tegle ili žardinjere različitih veličina i boja, ispunjenih različitim vrstama bilja. Bitno je da su one termoizolirane, kako se korijen biljke nebi skuhao u posudi. U tamnijim neizoliranim posudama po ljetu na suncu temperatura zemlje dosiže i do 80 stupnjeva Celzijusa

Žardinjere metalne, plastificirane, termoizolirane sa bogatim zelenilom na balkonu stambene zgrade.

Uređenje terase kod Kvaternikovg trga u Zagrebu žardinjerama izrađenima od prirodnog pločastog kamena na način suhozida.

Povišene gredice od  prirodnog drveta –  U vašem bio vrtu uz postavljene povišene gredice od impregniranog i termoizoliranog drveta vrtlarenje je užitak jer ste samo blago sagnuti pri radu, a izostaje i zamorno štihanje vrta.

Povišene vrtne gredice od jelove fosne zaštićene od truljenja čepićastom folijom, izvedeno automatsko navodnjavanje.

Izrada komposišta, kamenjara te postavljanje suhozida

Koposišta od prirodnog drveta – sa jednom ili dvije komore vrlo su lijepa i dobro se uklapaju u vrt. Sav bio otpad iz vašeg povrtnjaka možete u kompostištu obraditi u plodan bio kompost, koji ćete koristiti za bolji rast bilja.

Kamenjari, suhozidi i cvjetne gredice – Često kamenjari u vrtu nisu samo otočići sa kamenjem, već se često postavljaju da ispune prirodnu kosinu u vrtu koju je teško kositi i održavati. Također suhozidi vrše funkciju učvršćenja nivoa stepenastog vrta, a uz to i lijepo izgledaju.

Vrtni komposter sa dvije komore izrađen od impregniranih jelovih fosni

Završen i malčiran kamenjar kod Samobora.

Galerija slika naših radova u vrtovima